"QUIN ORATGE FARÀ DEMÀ", ANIMACIÓ LECTORA AMB JORDI PAYÀ

Els alumnes de 6é de Primària de l'Escola Jardí de l'Ateneu estan d'enhorabona. Com sabeu, el passat dimecres 22 de febrer van rebre una visita molt esperada. I és que, durant els dos últims mesos, havien estat llegint "Quin oratge farà demà?". Posteriorment, n'havien seguit parlant entusiàsticament a les tertúlies, tot compartint amb els companys les emocions i els coneixements que els havia aportat una lectura tan interessant.

El colofó final d'este projecte lector interdisciplinari va ser gaudir d'una animació lectora amb un dels autors del llibre: el conegut meteoròleg Jordi Payà. De la mà de Jordi, aprofitaren per a descobrir diferents tècniques al seu abast per a orientar-se, els instruments que empra la meteorologia, els vents de la Mediterrània... o, fins i tot, que cal saber per a poder fer una predicció meteorològica.

Per si fóra poc, els alumnes, encara àvids de saber més coses, l'entrevistaren i tingueren l'oportunitat de conéixer-lo millor, i de saber com havia anat l'elaboració a quatre mans amb l'escriptora Teresa Broseta d'un llibre que va tindre l'amabilitat de signar-nos en acabar. Tot un luxe d'experiència literària, però també personal haver conegut a Jordi. Ja no tornarem a mirar al cel de la mateixa manera. Moltes gràcies per tot i fins sempre!

 

Jordi Payà va nàixer a Alcoi el 28 de gener de 1965.  És llicenciat  en Geografia i Història a la Universitat de València. L’any 1990 i durant 24 anys va ser l’home del temps dels informatius de Canal 9-TVV, on treballà en l’elaboració i presentació del temps. També ha treballat com a responsable de la informació meteorològica en l’informatiu Comunitat Valenciana en Canal 7 TeleValencia. A juliol del 2001 funda la web www.oratgenet.com,  el primer servidor d’informació meteorològica de la Comunitat Valenciana.

La setmana passada, com sabeu, a més de l'animació lectora també va participar en la Setmana de la Ciència del 2017 impartint tallers i xarrades en diferents cursos de primària i secundària de l'Escola Jardí. Al blog d'Oratgenet i al seu canal de Youtube ens va deixar un record del seu pas pel nostre centre (i punxant ací, trobareu les fotos de l'animació lectora).

Va ser notícia 2018-2019 

 

gf