DIA DE LA PAU 2015

Hui, dia 30 de gener, se celebra l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi i el Dia Escolar de la No-Violència i de la Pau. Els alumnes de l'Escola Jardí han volgut sumar-se a la celebració i han participat activament en una assoleiada jornada de convivència en què des dels menuts d'Infantil fins als majors de Secundària han volgut dir la seua.

Els alumnes de quart d'ESO han estat mestres de cerimònies d'una jornada en què l'art, un dels camins per la pau més reconeixible, ha volgut ser protagonista indiscutible. Així, tots els cursos han anat explicant als companys uns murals que resistien els embats del vent només perquè una causa tan noble s'ho mereixia; i perquè els familiars i amics de l'escola tinguéreu l'oportunitat de veure'ls exposats al corredor d'infantil les pròximes setmanes.

"El nostre mural representa el Guernica de Picaso que té com a motiu el bombardeig de la ciutat", ens deia Sergi abans que Maria continuara explicant com "En ell es retraten els horrors de la guerra: persones, animals i edificis destrossats per la violència", i Pau, "Hui en dia s'ha convertit en una denúncia contra totes les guerres i, per tant, en una imatge universal a favor de la pau". Clàudia sentenciava que "Nosaltres hem volgut fer la nostra versió particular del quadre, més acolorida. I deixar la firma: les nostres mans. Perquè la pau està en les nostres mans!".

Com tots els anys, no han faltat els colombaires de capçalera, la música i la multitudinària espiral de xiquets en moviment que ha omplert el pati de color, de riures i d'esperança; amb la certesa que la pau és cosa de tots i, com ens recordava Clàudia, que la pau està en les nostres mans.

Va ser notícia 2018-2019 

 

gf