L'ESCRIPTOR ENRIC LLUCH VISITA L'ESCOLA JARDÍ

Dijous passat, vam rebre una visita molt especial. Els alumnes de 3r i 4t de Primària no podien dissimular el seu nerviosisme. Havien llegit Un Quixot en bicicleta i n'havien continuat parlant molt a les tertúlies literàries. Ara, a mitjan matí, anaven a tindre l'oportunitat de conéixer en persona a l'autor: Enric Lluch!

Si el llibre ens havia encantat, el creador de les quixotesques aventures de Salva, el protagonista del llibre, ens va fascinar al llarg d'una animació lectora dinàmica i divertida. A més a més, ens va parlar de la vida d'escriptor i de per què va decidir centrar-se en la literatura infantil i juvenil. En acabar, ens va signar els llibres a un grup de fans, àvids de descobrir nous mons i noves històries que encara esperen ser escrites.

Un luxe de matí que va continuar més tard amb els majors de l'escola. Els alumnes de 4t d'ESO, part activa en la recent Setmana del Llibre i en les tertúlies literàries dialògiques del centre, també van gaudir d'una xarrada molt interessant al voltant de la trajectòria d'Enric com a escriptor i, especialment, sobre què li havia aportat el fet d'escriure.

Enric també va destacar que havia viatjat molt; havia anat a moltes fires del llibre arreu del món i havia conegut a molts tipus de gent de diferents cultures i costums. De fet, va recomanar "el viatge" com a antídot contra molts dels mals de la humanitat.


A través dels viatges, havia descobert que totes les persones del món, tinguen l'origen que tinguen i siguen de la condició social que siguen, en els fons del fons, són absolutament iguals. Totes les famílies coincidien en valorar i desitjar per als seus fills les mateixes tres coses: poder alimentar-los, poder donar-los un sostre per protegir-los i poder donar-los una bona educació.

I així és com els alumnes de 4t gaudiren de la tertúlia amb Enric, fent-li moltíssimes preguntes i escoltant amb atenció les sàvies respostes. Encomanant-se de les seues paraules i d'un amor per la literatura, els llibres i la vida. Moltíssimes gràcies Enric, i fins a la pròxima!

Enric Lluch va nàixer a Algemesí. És llicenciat en Història per la Universitat de València i ha combinat la seua activitat de mestre amb la creació literària. Ha guanyat diversos premis literaris, com el Jaume I, el Jacinto Pérez, el de narrativa curta de l’Alcúdia, el Samaruc o el Joan Amades. És autor de més 70 obres, d’entre els seus llibres podem destacar les novel·les juvenils Jo... i les circumstàncies i Si la gran deessa ho vol, Premi de la Crítica de l’IIFV i finalista del I Premi de Novel·la Històrica Juvenil «Far de Cullera», que finalment va guanyar amb la novel·la Temps de conquesta. Pel que fa als infantils, cal assenyalar Pometa dolça, L’àngel Propulsat i el dimoni Emplomat, guardonat amb el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

La seua obra ha estat traduïda al castellà, el basc, l’aranés, l’anglés, el francés i al sistema Braille. L’any 2010 va guanyar la dotzena edició del premi de narrativa Ciutat de Sagunt amb la novel·la Després del silenci i l’XI edició del premi de teatre Infantil Xaro Vidal-Ciutat de Carcaixent amb l’obra Tres nobles en un grapat i un soldat enamorat [Fundació Bromera].

Va ser notícia 2018-2019 

 

gf