Temps de memòria i commemoracions. També de recomanacions

I que millor que començar, pel seu interés històric, amb la imprescindible web de l'Arxiu Municipal de Sueca; pel que hi podem trobar i, especialment, pels secrets que amaga...

D'entre allò confessable i a l'abast de tots hi ha la possibilitat d'escrutar els plànols originals del nostre col·legi amb un sol clic des de la pantalleta de torn.

Fa cent anys, amb la Primera Guerra Mundial a punt d'esclatar, l'arquitecte Bonaventura Ferrando va rebre l'encàrrec de construir l'Escola Jardí de part dels socis del Ateneo Sueco del Socorro.

El projecte s'emplaçava als afores de la ciutat; sota el dictat de les teories higienistes del moment, amb unes condicions de solejament i ventilació específiques i un contacte amb la natura prescriptiu.

Per això, a més de biblioteca i museu, aules, infermeria, vestuaris, cuina i menjador; no hi podia faltar un jardí i un hortet per a l'esbarjo i la formació dels alumnes.

Ara teniu l'oportunitat d'aventurar-vos per uns passadissos centenaris amb memòria i imaginació. Hi trobareu els principis pedagògics més avançats i la modernitat, que va vindre per quedar-se.

gf