Més enllà dels estudis, la vida

Dijous passat vam assistir a la primera edició d'unes xarrades organitzades des del Departament d'Orientació amb els mateixos alumnes de tercer i quart d'ESO i la inestimable participació d'una important representació dels seus pares.

Ells foren els grans protagonistes de la jornada perquè ens van explicar la seua vivència professional; tot mirant de connectar els estudis amb la vida, que mai no és linial ni tan previsible com podríem imaginar, sinó que dóna moltes voltes. Per això és tan important traure el major partit possible del nostre pas per les aules.

Així, comptàrem amb la presència d'una infermera, una professora d'educació infantil, una funcionària de carrera i policia local, una policia nacional, una periodista i un tècnic superior d'electricitat i electrònica a qui els alumnes no desaprofitaren l'oportunitat de transmetre alguns dels seus dubtes i inquietuds davant de tots els reptes que se'ls presenten.

Tornarem a fer una altra xarrada similar, i esta vegada tindrem el luxe de compartir la vesprada amb un enginyer, un metge, una assistenta social, una treballadora de guarderia i un tècnic d'imatge i so. Amb ells xarrarem de moltes coses més enllà dels estudis, i de la vida.

gf