OCTUBRE, T'ESTÀVEM ESPERANT

Benvolgudes famílies,

Acaba setembre, ja hem escalfat motors i tenim tot a punt per començar l'horari d'hivern. Horaris preparats a la porta de la nevera, extraescolars per començar, les jaquetes que rescatem dels armaris... tot llest per a la rutina hivernal. Des del col·legi, els professors també hem passat un setembre atrafegats amb cursos i preparació d'activitats que faran que el curs passe volant al mateix temps que els nostres xiquets avancen un curs més.

Com deia, els professors també ens preparem i ens formem en activitats que després traslladarem a les aules. Ens repartim la feina i, d'aquesta manera, podem assistir a tot i contar-nos-ho després; nos ens agrada perdre’ns res!

Així, començàrem per assistir al les "II Jornades: Cap a l'èxit escolar. El contingut del mètode", que s'organitzen des dels òrgans de formació de la Conselleria, els CEFIRE, i dels quals Sueca en va ser seu. La mateixa setmana, a l’Alcúdia, assitÍrem al "VIII Congrés d’Educació Josep Lluís Bausset: Educació, l’eina per canviar el món".

I al nostre centre, una nova experiència a nivell metodològic disfrutada en directe amb els alumnes, de la mà de Gaspar Izquierdo i Carles Vendrell, cap del gabinet psicopedagògic de Sueca: les Tertúlies Literàries Dialògiques, una de les Actuacions Educatives d’Èxit que s'emmarca dins del concepte de l’escola com una Comunitat d’Aprenentatge i que els professors escollírem per portar-la a terme en alguns cursos al nostre centre.

 

Gaspar Izquierdo, a banda de ser una persona deliciosa, és un professor ja jubilat que ha treballat en tots els nivells educatius i és un impulsor dels més reconeguts, per la seua implicació, de les Comunitats d’Aprenentatge. A través de Carles Vendrell, a qui hem d’agrair la mediació, assistència i encoratjament, Gaspar va vindre al nostre centre en dos dilluns consecutius i va dirigir quatre tertúlies literàries en diferents cursos: 3r i 6é de primària i 2n i 4t d’ESO.

Va impartir, també, dues sessions formatives als professors. D'aquesta experiència en traiem il·lusió i el convenciment que els nostre alumnes podran gaudir al llarg del curs d'aquesta eina educativa i alhora absolutament necessària per un aprenentatge més complet.

Amb tot açò... comencem un octubre ple d'activitats, com podreu haver vist en el planning mensual. Disfrutem-lo!

gf