PROBLEMES AMB ELS NEGOCIS? NOU PROJECTE D'INNOVACIÓ EDUCATIVA

PROBLEMES AMB ELS NEGOCIS? PRESENTACIÓ A LA FACULTAT DE MAGISTERI (SETEMBRE 2016)

PROBLEMES AMB ELS NEGOCIS? PRESENTACIÓ A L'ATENEU (SETEMBRE 2016)

Informatiu 27 de setembre 2016 from Sueca Televisió on Vimeo.

[+]

PROBLEMES AMB ELS NEGOCIS? PRESENTACIÓ DEL PROJECTE EN RODA DE PREMSA (FEBRER 2016)

Estimades famílies i amics de l'escola, com sabeu estem preparant un Projecte d'Innovació Educativa dins l'àrea de Matemàtiques per als alumnes de 5é i de 6é de Primària amb la col·laboració dels alumnes de 1r d'ESO. Es tracta d'un llibre de problemes l'objectiu del qual era motivar l'alumnat jugant amb els números a partir del plantejament de situacions en què els comerços i negocis de Sueca eren protagonistes dels enunciats.

Hui divendres, 12 de febrer ha tingut lloc la roda de premsa de presentació del projecte "Problemes amb els negocis?" amb l'assistència del regidor d'Educació Vicent Baldoví; el president d'Arrima't, Tony Landete; el doctor en Matemàtiques i antic alumne, Juan Miguel Ribera; la directora del centre, Marta Santandreu, el cap d'estudis, Moisés Sendra; i els més importants: una representació dels tres cursos que hi han participat, Andreu Vivó, Daniela Gonzalez i Antonio Lucia; tots tres han estat responsables d'explicar-nos alguns dels problemes que ells mateixos havien confeccionat.

El llibre s'estructura en blocs temàtics: nombres naturals, decimals i sencers, fraccions, proporcionalitat i geometria i entre cadascun dels blocs hi haurà un repte matemàtic dissenyat per Juan Miguel Ribera. Tots aquells negocis que esteu interessats encara podeu participar fins al dia 22 abril d'una manera absolutament gratuïta.

LES MATEMÀTIQUES DE PRIMÀRIA AMB EL COMERÇ LOCAL

Un dels objectius de l'àrea de matemàtiques a Primària és que els alumnes comencen a resoldre problemes amb operacions elementals de càlcul o geometria. Les matemàtiques són una ferramenta més per conéixer l'entorn i per això és molt important que treballen situacions quotidianes que suposen per a ells un repte matemàtic atractiu i motivador.

Seguint aquesta línia, a l'Escola Jardí de l'Ateneu, hem encetat un projecte per als nivells de 5é i 6é de Primària en què els comerços de Sueca siguen els protagonistes. Així, 5é i 6é de Primària amb la col·laboració de 1r d'ESO, durant les vacances de Nadal, van confeccionar una sèrie de problemes matemàtics aplicats a situacions del dia a dia que ara estem revisant i adaptant. Amb una selecció dels més representatius, farem una publicació.

Pensem que es tracta d'una iniciativa que, a banda de fer molta il·lusió als joves autors que veuran publicat el seu treball, té molt d'interés pedagògic i afavoreix el comerç local; i això és com dir que afavoreix el barri, la ciutat i tots els que hi viuen i treballen.

Per això, si sou un comerç de Sueca i no coneixíeu la iniciativa fins ara, encara podeu participar-hi. A la circular que adjuntem us expliquem com fer-ho. És absolutament gratuït formar part de la iniciativa, només cal que compartiu amb nosaltres i els xiquets un comboi i molts problemes... Però dels matemàtics.

Articles relacionats:

gf