VAN GOGH A QUART DE PRIMÀRIA

Èxit de públic i bona acceptació per part de la crítica en la inauguració del Museu Van Gogh amb obres pintades pels alumnes de quart de primària a partir de "El dormitori a Arles" i comissariada per la tutora del curs Maria José Ruano.

Al matí, el museu ha estat obert als companys dels altres cursos, des d'infantil fins a secundària; i a la vesprada, ha estat el torn dels pares que han volgut conéixer de prop els treballs, amb berenaret i productes de marxandatge per a regalar inclosos. I és que a quart de primària no s'estan de res quan d'art es tracta.

Al llarg de la jornada, els nostres joves artistes han fet seues les paraules del pintor de "La nit estrellada": què seria de la vida si no tinguérem el valor d'intentar alguna cosa nova?

El mateix Van Gogh va decidir ser pintor als 27 anys. Durant els últims trenta mesos de la seua vida va signar 500 obres i en els seus últims dies, fins a 79 quadres; d'això se'n diu ser un home decidit. Com els nostres alumnes de quart de primària, que un bon dia pensaren que la seua aula podria ser el millor dels llocs possibles per instal·lar una pinacoteca. Hui l'han inaugurada.

gf