Megaconstruccions a 1r d'ESO (actualitzat en 22/06/14)

No és casual que les grans estructures de barres que cobreixen naus industrials, pavellons esportius o la mateixa aula polivalent de l'escola s'articulen formant triangles. Amb aquesta forma geomètrica tan senzilla podem construir gelosies metàl·liques lleugeres i estables que resisteixen molt de pes sense trencar-se ni deformar en excés.

Els enginyers de ponts i palletes de primer d'ESO ho han posat en pràctica i ja han acabat un dels dos projectes d'estructures que teníem previstos. Us en presentem el primer, que ha estat construït amb canyetes de plàstic; el segon, més ambiciós, està en procés de construcció i no afirmem ni desmentim que el programa Megaconstrucciones de Discovery Channel  s'hi haja interessat.

En aquesta ocasió, les barres seran de paper i haurà de resistir, almenys, el pes mosca de la classe. El nostre heroi ha acceptat de bon grat convertir-se en la unitat de mesura de pes de l'assignatura pel bé de la ciència i estarà sotmés a una dieta estricta el que queda de curs. En tindreu notícies. Fins aleshores, un resum del primer dels dos projectes al canal Vimeo de l'escola. 

1tec estructura1 from EJ on Vimeo.

[Actualitzat 22/06/14]

I ara sí, com us vam prometre, el segon vídeo corresponent a l'estructura de paper:

1tec estructura2 from EJ on Vimeo.

gf