HOMENATGE A MÉLIÈS 2015

Georges Méliès va ser dibuixant, mag, director de teatre, decorador, tècnic i productor. Va realitzar i distribuir més de 500 pel·lícules entre 1896 i 1912. Aplicant les tècniques de l'il·lusionisme al cinema, va fer creure als espectadors en la màgia amb uns efectes especials i trucatges que ell mateix havia inventat. Encara trobem la seua influència al cinema actual.

A aquestes alçades de curs, ja ningú no dubta que els alumnes de 1r d'ESO són uns artistes i actuen com uns professionals davant qualsevol desafiament tècnic que els proposes. No coneixem els seus límits. Per això hem volgut tocar les portes de l'impossible i, de passada, retre homenatge al pioner del cinema des de l'assignatura d'Educació Plàstica i Visual amb una antologia de curtmetratges ideats, produïts i dirigits pels nostres joves cineastes.

El projecte s'acompanya d'alguns extres on podeu veure part del procés cinematogràfic que hem treballat; des dels storyboards preliminars fins a la promoció i el marxandatge després de la pel·lícula. I el més important: hi descobrirem molta fantasia. I això no té preu, perquè com deia el mateix Méliès, qui pot viure sense fantasia?

gf