JOVES I PERIODISTES: ESMORZAR SOLIDARI I DIA DE LA PAU 2016

Com tots els anys, l'Escola Jardí celebra el Dia de la Pau a finals de mes; com sempre hi haurà música, hi haurà murals... Però enguany també hi haurà gastronomia. I és que els alumnes de 2n d'ESO amb la professora Laura March han pensat de fer-ho d'una manera especial: amb un esmorzar solidari. Juan Carlos i Àlex, l'han entrevistada perquè ens explique millor aquesta iniciativa tan interessant.

Com se't va ocórrer la idea de realitzar el esmorzar solidari?

En realitat, la idea va ser dels mateixos alumnes de 2n d'ESO durant una classe en què estàvem parlant del Dia de la Pau que pròximament s'anava a celebrar, i  barallàrem la possibilitat de fer-ho d'una manera activa des de l'assignatura d'Educació per la Ciutadania. Hi va haver una pluja d'idees i una d'elles va ser organitzar un esmorzar per a recaptar béns o diners per a persones o xiquets que ho necessitaren.

En què consistirà exactament?

A casa, els alumnes prepararan amb les famílies bé dolç, com una coca, o bé salat, com una pizza; i la portaran a escola el Dia de la Pau. Durant el descans, es farà un intercanvi al pati d'esmorzar amb béns de primera necessitat, -- material escolar o productes d'higiene, principalment --, que portaran la resta d'alumnes de l'escola.

 

On anirà a parar tot el que es recapte?

Tot el recaptat anirà a parar al centre de menors de Dia on van quinze xiquets que es troben en situació d'exclusió social a passar la vesprada.

I, a part de l'esmorzar solidari, hi ha més activitats preparades per al Dia de la Pau?

Moltes més. Els mateixos alumnes de 2n d'ESO ja tenen preparats dos cartells: un explica que el Dia de la Pau se celebra precisament el 30 de gener per commemorar la mort de Mahatma Gandhi i expliquen qui va ser aquest personatge tan important. L'altre és un cartell col·laboratiu que han fet conjuntament amb els alumnes de 3 anys.

Si algú es queda amb ganes de veure'ls, tindrà l'oportunitat de trobar-los exposats en el corredor d'Infantil al llarg de la setmana següent, que la pau no és cosa d'un dia.


gf