Olimpíades Matemàtiques 2014

Fase Provincial de l'Olimpíada Matemàtica 2014 from EJ on Vimeo.

Les matemàtiques seran ciències exactes, però una olimpíada matemàtica és una equació amb tantes incògnites en dansa que no saps com anirà la cosa fins a l'últim moment. Si, a més, hi ha implicada la component humana, els resultats són del tot imprevisibles. Després es van ajustant les variables: ara un sol radiant, ara un ambient festiu i ganes de passar-ho bé, ara una organització que pensa fins a l'últim detall... Aleshores l'èxit està assegurat. I així ha estat: una jornada insuperable.

Al matí, mentre centenars de milers de milions de neurones adolescents eren espremudes a les aules, el professorat organitzador preparava una correcció massiva de campanya. Pares i acompanyants, per la seua banda, han tingut l'oportunitat de fer una ruta modernista i conéixer millor la ciutat on alguns d'ells, que venien de centres d'arreu de la província, no havien estat mai.

El dinar a l'Ateneu feia goig i després, durant la prova de camp, els carrers de Sueca han estat ocupats per escamots de samarreta blanca armats amb cinta mètrica, paper i llapis; davant de l'estranyesa dels vianants locals que no acabaven d'entendre què hi passava. El final de festa ha estat a l'altura de les circumstàncies: un Multiusos de gom a gom i tots esperant a Leo que no venia... Parlaments, diplomes, premis. Olimpíada per molts anys.

Només faltava que els nostres olímpics (els grans protagonistes) tragueren uns bons resultats. I també: Adrià ha aconseguit premi per equips en la prova de camp del seu nivell. Ell mateix i Christian, i els altres companys que han participat des de la fase comarcal han deixat el llistó molt alt per a les pròximes edicions de l'Olimpíada. Moltes gràcies pel vostre esforç i dedicació. Enhorabona! 

Olimpíada Matemàtica - comarcal
Olimpíada Matemàtica 2014 - provincial


Olimpíada Matemàtica: llocs d'interés

Per a tots aquells que vingueu a l'escola des de fora, amb motiu de la celebració de la fase provincial de l'Olimpíada Matemàtica el dia 10 de maig, us facilitem un Google Maps amb llocs d'interés que poden ser-vos d'utilitat.

Hi trobareu zones d'aparcament, de descans o cafeteries perquè els acompanyants puguen passar el temps mentre es realitzen les proves a l'escola; o la localització de l'Ateneu, on dinaran els participants i l'organització, per exemple.

També us hem marcat el Casal Multiusos de la ciutat, on acabarà la prova de camp i on el grup de teatre Pocatraça posarà la cirereta al pastís olímpic de la jornada amb l'estrena de l'espectacle "Esperant a Leo" abans de l'entrega de diplomes i cloenda de la jornada.

 

Olimpíada Matemàtica: fase provinvial

Ja podeu consultar el programa d'actes preparat per a la fase provincial de l'Olimpíada Matemàtica que se celebrarà el dia 10 de maig a l'escola o bé seguir l'actualitat dels jocs al blog de la Societat d'Educació Matemàtica Al-Khwarizmi.

Us recordem que entre els participants comptarem amb dos alumnes de l'escola, Christian i Adrià de 2n d'ESO, qui superaren amb èxit la fase comarcal celebrada fa molt poques setmanes.

També hi haurà moltíssimes activitats i no només per als olímpics, sinó per a tots els familiars i amics que vullguen acompanyar-nos.

Així, es farà un dinar de germanor a l'Ateneu, des d'on començarà l'última prova de camp que acabarà al Casal Multiusos de la ciutat.

Al casal ens trobarem grup de teatre multimèdia PocaTraça que estrenarà amb nosaltres l'obra juvenil "Esperant a Leo" abans de passar a l'entrega de diplomes i l'esperada lectura de seleccionats per a passar a la següent fase de l'olimpíada....

 

XXV Olimpíada Matemàtica: fase comarcal

Finalitza la fase comarcal de la XXV Olimpíada Matemàtica amb molt bona nota. Ambient festiu, gran harmonia i èxit de participació total: pares, professors, AMPA i alumnes que venien per donar suport als seus companys i ajudar l'organització en el que fera falta.

Com cada any, l'olimpíada es divideix en diverses fases: comarcal, provincial, autonòmica i estatal; i hi participen els alumnes matriculats en el tercer cicle de primària i en secundària durant el curs 2013 – 2014 dels centres públics i privats de tot l'estat.

Així, els alumnes que superen aquesta fase accediran a l'eliminatòria provincial que tindrà lloc a la mateixa Escola Jardí el dissabte 10 de maig. De moment, només ens queda estar pendent dels resultats de les proves que es publicaran a la web de la Societat d'Educació Matemàtica Al-Khwarizmi.

Per altra banda, mentre els xiquets realitzaven les proves, la Societat d'Educació Matemàtica va aprofitar per presentar davant d'una aula polivalent plena de gom a gom Estalmat, un projecte de la Real Academia de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales  que tracta la detecció, orientació i estímul del talent matemàtic d'estudiants de 12-13 anys sense extraure'ls del seu entorn.

L'Olimpíada Matemàtica es proposa la divulgació de les matemàtiques a través de la resolució de problemes, afavorir una actitud positiva cap a aquesta ciència, desenvolupar capacitats com la intuïció, el raonament, la imaginació i la deducció i fomentar la convivència, l'intercanvi d'idees i els amistats entre estudiants i professorat.

 

Olimpíades Matemàtiques: comença el compte enrere

Comencen els preparatius per a la preparació de les XXV Olimpíades Matemàtiques convocades per la Societat d'Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana "Al-Khwarizmi" que, com sabeu, enguany tindran seu provincial en l'Escola Jardí.

El dissabte 12 d'abril s'hi celebrarà la fase comarcal i el dissabte 10 de maig, la fase provincial. Us anirem informant puntualment del calendari d'activitats. També podeu seguir el compte enrere al blog de l'Olimpíada València 2014.

De moment, el cartell oficial: una explosió algebraica d'expressions matemàtiques i color, obra de l'alumna de 2n d'ESO i artista revelació de la temporada Inés Porter.

 

Olimpíades Matemàtiques: circulars prèvies (presentació)

Olimpíades Matemàtiques: circulars prèvies (el cartell)

gf