SETMANA DEL LLIBRE 2016 (I DIA DEL COL·LEGI)

NA CARI I LA SETMANA DEL LLIBRE

Com ja sabeu, del 18 al 22 d'abril celebrem la Setmana del Llibre a l'Escola Jardí i ho fem amb Miguel de Cervantes com a protagonista indiscutible, aprofitant que enguany commemorem el IV Centenari de la seua mort. Per a parlar-nos de les activitats previstes, de llibres i de moltes més coses; els joves i periodistes Antonio, Mar, Candela i Marta, de 1r d'ESO, han volgut entrevistar a qui millor els ho podia explicar: na Cari, cap del Departament de Lletres.

Què és això de la Setmana del Llibre?
La Setmana del Llibre és una setmana en què tindrem molts actes culturals al voltant de l'escriptor Miguel de Cervantes principalment. Hi haurà teatre, recitals, representacions i moltes més activitats al voltant de El Quixot; perquè ens hem centrat molt en l'obra més coneguda.

D'on va eixir la iniciativa?
Des del Departament de Lletres pensàvem que calia més que un Dia del Llibre, la celebració no havia de ser un fet puntual i que cadascú ho treballara a la seua manera; volíem que fóra un projecte compartit que implicara tots els nivells. A més a més, comptàvem amb el precedent de la Setmana de la Ciència que va funcionar molt bé el passat mes d'octubre.

I quan se celebrarà?
Del 18 al 22 d'abril. Tot i que, com molt bé sabeu vosaltres, la setmana prèvia està sent molt intensa amb els preparatius, la decoració i els assaigs.

Les activitats es faran totes a dins de l'escola?
En gran part sí, però també tenim programades diferents eixides: al Teatre Raval de Gandia per a veure "Un entre tants. Homenatge a Vicent Andrés Estellés" de Perros Daneses; o al Bernat i Baldoví de Sueca, per a veure "Mary Frankestein" de Forum Theatre and Education, en anglés. Per altra banda, també tindrem a l'escola la companyia Narea Teatro, qui ens representarà "La Gargantilla de Cervantes" o un espectacle de titelles de la Fundación CV Santos Andrés, Santiago y Miguel.

Comenta'ns alguna cosa més de la programació de la Setmana del Llibre?
Uf, hi ha moltes. Per exemple, tenim rodant per les classes un llibre viatger que estan escrivint entre tots els alumnes, 6é de Primària està preparant un rap sobre la vida de Cervantes, hi haurà una tertúlia amb l'escriptor Enric Lluch, autor del llibre "Un Quixot en bicicleta", portarem a terme apadrinament lector amb passatges de la vida de Cervantes... I com a cirereta del pastís, aprofitarem que divendres 22 d'abril tenim la jornada de portes obertes, Dia del Col·legi, per a representar el que hem assajat, recitals de poesia, tallers. Fins i tot hi haurà una paradeta de llibres!

Explica'ns millor en què consistirà aquesta paradeta de llibres?
Serà una paradeta amb llibres que ja teníem o que ens han donat. Alguns, els destinarem al fons de la biblioteca o de l'aula; i altres, els vendrem per un preu simbòlic; amb el que hi traguem, modernitzarem la biblioteca.

Penses que els jóvens hui en dia lligen molt o poc?
Molt poc. Supose que és perquè ara tenen coses més còmodes com les maquinetes, la tele... Són jóvens més audiovisuals.

I què penses que aporta llegir?
Desenvolupa la nostra imaginació, i no cal dir que és millorar l'ortografia que tenim tan maltractada!

Quin és l'últim llibre que t'has llegit?
"La catedral del mar", d'Ildefonso Falcones.

I algun que ens recomanes, per a acabar l'entrevista?
"Els pilars de la terra", de Ken Follet.

Moltes gràcies i fins a la pròxima.APADRINAMENT LECTOR

Apadrinament lector Setmana del Llibre 2016 from EJ on Vimeo.

* 

EL HIPJOTE DE LA MANCHA

El Hipjote de la Mancha from EJ on Vimeo.

SETMANA DEL LLIBRE I DIA DEL COL·LEGI EN IMATGES

*PRESENTACIÓ CARTELL SETMANA DEL LLIBRE 2016

 

gf